Cześć!
Pozdrawiam z trójmiasta :P. Nie wiedziałem, że w ogóle będzie forum językowe dla polski na forum kempera miłe zaskoczenie
Użytkownicy Kemperów Łączcie się! \polish\
-
-
Witam wszystkich. Właśnie poznajemy się z moim Stage
-
Hej Filids - miłej zabawy! Dobry początek weekendu
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Stałem się posiadaczem wersji Profiler Stage.
Mam pytanko, czy ktoś z Was grał na Kemperze podłączonym do aktywnej kolumny Head Rush 108 lub 112.
Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś aktywa - ten wydaje się przystępny cenowo.
Pozdrawiam z okolic Warszawy.
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Stałem się posiadaczem wersji Profiler Stage.
Mam pytanko, czy ktoś z Was grał na Kemperze podłączonym do aktywnej kolumny Head Rush 108 lub 112.
Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś aktywa - ten wydaje się przystępny cenowo.
Pozdrawiam z okolic Warszawy.
Hej u mnie gra Yamaha DXR10. Miałem Kabinet (paczkę 1x12 Kempera) ale zwróciłem. Pozdrawiam z WW.
-
Hej u mnie gra Yamaha DXR10, czasem dobrze, czasem tak sobie. Miałem Kabinet (paczkę 1x12 Kempera) ale zwróciłem. Pozdrawiam z WW.
Hejka, rozglądam się cały czas za aktywną kolumną, czy byłaby opcja przetestować Twoją Yamahę DXR10?
Napisz proszę czy jest taka opcja - może jakieś spotkanie u mnie lub u Ciebie.
Pozdrawiam
-
Hejka, rozglądam się cały czas za aktywną kolumną, czy byłaby opcja przetestować Twoją Yamahę DXR10?
Napisz proszę czy jest taka opcja - może jakieś spotkanie u mnie lub u Ciebie.
Pozdrawiam
LOL właśnie ją chcę sprzedać jasne że jest taka możliwość.
-
LOL właśnie ją chcę sprzedać jasne że jest taka możliwość.
Hej, jest tu jakaś opcja wiadomości prywatnej?
-
Hej, jest tu jakaś opcja wiadomości prywatnej?
odpisałem w PW
-
Witam! wszystkich! melduje się z Kemperem PowerRack i Remote, to mój zestaw na dzisiaj: [Blocked Image: https://zapodaj.net/4b8516f58489b.jpg.html]
-
wygląda dobrze - daj znać za jakiś czas, co sądzisz o Kemperze?
-
Witam! wszystkich! melduje się z Kemperem PowerRack i Remote, to mój zestaw na dzisiaj: [Blocked Image: https://zapodaj.net/4b8516f58489b.jpg.html]
Pozdrówka, skąd przybywasz? Fajna paczka
-
Ktoś chętny na spotkanie? Wirtualne spotkanie użyszkodników Kempera
-
Cześć,
Od marca jestem użytkownikiem wersji Profiler Stage.
Na chwilę obecną słuchawki DT 770 pro 80ohm i gra to całkiem fajnie, pobrałem profile od sinmix i jest w czym wybierać.
Planuje kempera podłączyć pod ampituner denon i dalej na głośniki hi fi taga harmony, ciekaw jestem efektu. Jeśli nie zadziała chcę spróbować Yamaha HS8. Co o tym sadzicie?
Oprócz tego posiadam:
Mesę combo singiel rect-o-verb 50W (gra to zajęliście)
Marshall dsl 1 + hesu 112 (tutaj planuje wymianę głośnika na greenback 25)
Wcześniej miałem peavey 6505 mh 20W + orange ppc 212 (niestety waliło kocem, a na emg to już tragedia była)
Z gitar
Gibson (explorer, LP classic oraz V)
Jackson (rrxmg oraz dk2 z 96 roku)
LTD iron cross
ESP E-II
Jestem z Katowic
Gram w mieszkaniu w bloku, od 8 lat nie gram koncertów i nie zamierzam do tego wrócić.
Gram metal.
-
Cześć, trochę sprzętu nagromadziłeś - Też jestem bardzo zadowolony z profili SinMixa, który nawet ostatnio pojawił się na naszym wirtualnym spotkaniu. W domu gram wyłącznie na monitorach studyjnych, nie HS8, tylko Adam AX7 i jestem bardzo zadowolony, trzeba tylko przyciąć górę w okolicach 7 - 8kHz - bo inaczej za bardzo wszystko bzyczy).
-
Cześć,
Od marca jestem użytkownikiem wersji Profiler Stage.
Na chwilę obecną słuchawki DT 770 pro 80ohm i gra to całkiem fajnie, pobrałem profile od sinmix i jest w czym wybierać.
Planuje kempera podłączyć pod ampituner denon i dalej na głośniki hi fi taga harmony, ciekaw jestem efektu. Jeśli nie zadziała chcę spróbować Yamaha HS8. Co o tym sadzicie?
Oprócz tego posiadam:
Mesę combo singiel rect-o-verb 50W (gra to zajęliście)
Marshall dsl 1 + hesu 112 (tutaj planuje wymianę głośnika na greenback 25)
Wcześniej miałem peavey 6505 mh 20W + orange ppc 212 (niestety waliło kocem, a na emg to już tragedia była)
Z gitar
Gibson (explorer, LP classic oraz V)
Jackson (rrxmg oraz dk2 z 96 roku)
LTD iron cross
ESP E-II
Jestem z Katowic
Gram w mieszkaniu w bloku, od 8 lat nie gram koncertów i nie zamierzam do tego wrócić.
Gram metal.
Hej przerabiałem już chyba z 10 sztuk monitorów, łącznie z HS8. Jak dla mnie w pokoju 16m2 bez adaptacji akusytycznej, dudniły. Potem miałem Neumanny KH120A które już lepiej brzmiały, ale cały czas to nie to. Sprzedałem. Teraz gram na zestawie stereo DENON RCD M38 i jest trochę "gorzej" niż na tych monitorach, ale...
Odkąd mam Yamahę THRii30, Kempera rzadko włączam. Poza tym kupiłem klawiaturę/aranżer Yamahy (takie coś do grania z akompaniamentami) i wróciła stara miłość do klawiszy
-
Czekam na kable i zobaczę jak się na tym na moim denonie. A co lepiej kupić monitory czy kolumnę FRFR?
-
Czekam na kable i zobaczę jak się na tym na moim denonie. A co lepiej kupić monitory czy kolumnę FRFR?
Miałem monitory Neumann kh120a + DXR10 i tą Yamahą jakoś to brzmiało. Same monitory wg mnie nie nadają się do grania.
-
A czy ktoś próbował takiego zestawu
Kamper + końcówka
https://www.thomann.de/pl/harley_bent…_thunder_99.htm
https://www.thomann.de/pl/electro_harmonix_5mm_power_amp.htm
+ kolumna gitarowa?
Zależy mi na domowym cichym graniu.
-
No i niestety podłączyłem kempera pod ampituner.
Dźwięk strasznie gówniany musiałem wyciąć dół na około 75% aby w ogóle grać.
Ale za to podłączyłem kempera + mooer baby bomb 30 + kolumna hesu 112 i grało się całkiem fajnie jednak głośno.
-