W33p - Jakie masz nagłośnienie?

Użytkownicy Kemperów Łączcie się! \polish\
-
-
w sali prób mam Alto TS115A V2.
-
Panowie, mnie żaden sound z szerokopasmówek nigdy nie przekona. Od początku kupiłem grata z myślą o lampowym końcu i paczce i to mi się sprawdza na 100 %.
-
Jaką masz końcówkę mocy i jaką paczkę do tego? Grywasz na tym zestawie w domu/pokoju?
-
Ja mam Atomic FRFR Wedge i jest super jako odsluch i jako backline.
PS. Jestem z okolic Wawy. -
[Blocked Image: http://i9.photobucket.com/albums/a54/kryho/Sloviansky%20Radio%20Merkury%20Poznan%20Live%2015%2003%202014/IMG_5676_zps793db06d.jpg]
to u mnie stoi w pokoju i na tym ćwiczę. Na razie zrezygnowałem z 4x12 i pójdzie na sprzedaż bo kłopot w transporcie. Na koncertach i tak na razie gram na fenderze supersonicu combo. -
Witam,
pozdrawiam z Warszawy. Będę niedługo robił profil swojej starej Mesy DR. To się podzielę
-
to u mnie stoi w pokoju i na tym ćwiczę. Na razie zrezygnowałem z 4x12 i pójdzie na sprzedaż bo kłopot w transporcie. Na koncertach i tak na razie gram na fenderze supersonicu combo.A jeśli można spytać, to co tam masz w tym racku?
Ja planuję łączyć się tak, żeby kupić sobie jakiś w miarę ok odsłuch na scenę i wpinać się bezpośrednio w PA. Grałem tak raz koncert i bardzo mi się to sprawdziło.
-
Pozdrawiam z Poznania:)
-
od góry: Kemper, BBE sonic Maximizer 422, Furman stereo monitor \BBE i Furman obecnie wyłączone\ no i końcówka lampa 2x50 na EL34.
-
a patrz - pokombinował byś z harmonizerem czy octaverem i EQ i BBE sonic można usunąć
-
ten Furman tylko mruga i nic więcej, mam go w racku bo go kiedyś dostałem i wypełnia mi racka a BBE rzadko używam więc obecnie też wypełniacz
-
A jak sonic maximiser z Kempą? Robi różnicę?
-
Oczywiście robi i czasem pomaga jak dołu brakuje co czasem się zdarza na 2x12 ale na ogół wolę bez.
-
A jak się ustawiacie na żywo? My graliśmy teraz koncert i było podobno mało selektywnie. Porada mądrego po szkodzie akustyka była taka żeby wyciąć na maksa dół i nie miksować gitar tylko rozdzielić je na lewo i prawo.
-
koncerty to ja gram teraz na fenderze supersonicu combo ze względu na wygodę bo potrzebuję mało fx i 3 brzmienia.
-
Cicho jak w kościole
panowie zapraszam w świąteczną niedzielę do telewizorni Polsat o 20.00 na 'must be the józek' prawdopodobnie będzie 'Sloviansky' z którym mam niewątpliwą przyjemność grać
-
W takim razie powodzenia (o ile to na żywca idzie).
-
na żywca nie bo było nagrywane w styczniu.
-
Witam, wąskie grono Polaków.
ajajjjaaaj ale tu cicho :).
pozdr
Grzesiek -